“Няма невъзможни неща, само ако имаш правилните хора до себе си, които да ти дадат толкова много от себе си и да те изваждат от мрака, когато е най-черно около теб. Няма невъзможни неща, само ако продължиш да вървиш, когато всичко в теб крещи да спреш.” Писателят на тези редове, ще застане на сцената на TEDxPlovdiv, за да вдъхнови всички ни!
Георги Бърдаров е доцент в Геолого-географския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Заместник -декан на факултета и ръководител на катедрата по „Социално-икономическа география“. Президент на Университетски клуб по петанка. Специалист по етно-религиозни конфликти и автор на книгите “Имиграция, конфликти и трансформация на идентичности в ЕС” и “27 велики футболни истории”. Автор е на десетки научни и популярни разкази, сред които е “ За петата ракия или колко е хубав животът“ – най-четеният български разказ в интернет.
Бърдаров е трикратен победител в състезанието за оратори, презентатори и разказвачи „Майстор на думите“. Сценарист на телевизионните предавания „Стани богат“, „Столът“, „Това го знае всяко хлапе“, „Аз обичам България“. На 23 декември 2015 г. печели телевизионното предаване „Ръкописът“ по Българска национална телевизия, което позволява да бъде издаден романът му „Аз още броя дните“. Романът е сред най-продаваните книги у нас за 2016г. и с нетърпение очакваме следващия!