Chef Chocolatier. Ради Стамболов и неговата рецепта за щастлив ден:
Уверете се, че никой не Ви наблюдава. Отпуснете раменете. Притиснете парченце шоколад, от любимия ви, между езика и небцето. Само не бързайте. Разлива се плътен, гъст като мед, елексир.
И помнете. Не се отхапва. Шоколадът се отчупва с ръка.

Следва доцентура в Италия, специализира във Виена, работи за престижни вериги хотели по света, участва в рекорд на Гинес.
Познат на публиката като безмилостно жури в кулинарно състезание. Години наред работи за каузата EU mini Chefs – Европейски ден за здравословно готвене и хранене за деца!

Вицепрезидент на Европейската кулинарна организация за България и член на академичния борд на първата кулинарна академия в България. С подбрани екипи е приготвял храна за над 50 министър председатели, президенти и кралски особи. Работи в тандем със Chef Chocolatier Борислав Екзархов, с когото заедно основават Pastry Club България.

А от всичко това по-важното е, че във вените му тече шоколад!

Приготвя молекулярни десерти в епруветки, козунак в пералня и тапаси с ютия на дървени въглища, поднася шейкове забъркани с канго.. Работи с – 196 градуса целзий за галактически сладолед, изненадва на партита със светещи UV шоколадови инсталаци..
Произвежда първото в света шоколадово суши! Прави първия в България шоколад с QR код, трансформира любимия ви алкохолен коктейл в десерт!

Въвежда ново поколение торти с мапинг или вградени звук и светлини, сняг вали посред лято над внушителни шоколадови планини със скиори, с помощта на професионални сапьори дистанционно възпламенява торти..