Йордан Русев е на 35години от Варна. От малък има интерес към източните бойни изкуства като е практикувал Айкидо, Карате Киокушин, Винг Чун Кунг Фу, Чи Гонг, Муай Тай, Кик Бокс и Йога. Привърженик е на източните философии Дао (Тао) и Будизъм, като по големият му интерес към второто, се отключва преди няколко години, когато започва да се занимава с медитация и работа с ума.
След известно време, прекарано в съжителство и задълбочена практика на медитация с монаси, от Теравада Будизъм, (подразделение в будизма) в манастир, в източен Тайланд, където получава дълбочина на осъзнаване на мисловните процеси в нашето ежедневие. Решава, че в тази насока ще се развива за в бъдеще, а именно като учител по медитация.
Акцентира и работи върху два вида древна медитация, които са се използвали много по дълго, преди Гаутама Буда да ги въведе като основна практика в учението, което разпространява, а имено „Samatha” (от превод от древният език Санскрит означава (Спокойствие) и „Vipassana”(Задълбочено опознаване)).
Йордан Русев ще ни говори на тема: “Медитацията като духовна практика или инстумент, с който да можем да осмислим и пренаредим Живота си”!