Вера Вулджева е човек с усещане за мисия в полза на обществото. Творец, лектор, организатор на събития. По настоящем на 43 години. Щастлива майка на 3-годишна дъщеря.
Вера е завършила Математическата гимназия в Пловдив, а в последствие получава магистърска степен по икономика от Пловдивския университет. Животът и се стича така, че започва да работи много рано. В резултат на това още в студентските си години управлява свой собствен бизнес. Има 4 магазина, които затваря съвсем осъзнато, когато се сблъсква с диагнозата „ендометриоза“ и насочва усилията си към разрешаването на репродуктивния си проблем. Това и коства цели 12 години борба, много операции, над 11 ин витро опита, няколко спонтанни аборти, стотици безсънни нощи и „тонове“ изплакани сълзи. За щастие в крайна сметка на 40 годишна възраст, Вера успява да стане майка чрез ин витро процедура с донорска яйцеклетка.
Междувременно се включва в екипа на фондация „Искам бебе“ първоначално като координатор за Пловдив, а много скоро е поканена да стане и член на УС. В периода 2008-2018 година Вера се посвещава на двойките с репродуктивни проблеми в България и тяхната борба за рожба. Движена от вътрешната си потребност да помага на другите, тя инициира и се включва в много обществено-значими проекти, чрез които се променят обществените нагласи и държавната политика по отношение на безплодието у нас. Участва в създаването на десетки Общински програми за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми и в продължение на доста години е пълноправен член на такива Общински комисии в Асеновград и Смолян. С нейна подкрепа стотици двойки от цяла България успяват да прегърнат своите мечтани рожби!
Понастоящем Вера работи по свои проекти, свързани с неформалното образование, личностната мотивация и поощряването на хората да следват сърцата си, да участват активно в обществения живот и да бъдат промяната, която искат да видят. От скоро пише и стихове.
Вера вярва, че „даването“ и правенето на добро за другите е нещото, което и е помогнало да се справи с най-тежките житейски предизвикателства и счита за свой дълг да продължи да го прави и за в бъдеще!