От „кухнята“ на фото будките Photo King – нашата рецепта да „работим щастие“.

Преди около 5 години забъркахме куул-инарна рецепта, от която се появи първата фото будка на Photo King. Ние не сме кулинари и това е едната ни заслуга в полза на хората ☺ Но тази рецепта, която усъвършенствахме през годините, стана любим специалитет на всякакви поводи – фирмени събития, коледни партита, сватби, рождени дни, конференции.

Нека ти разкажем за съставките.

1. Продуктите са основната предпоставка за перфектен краен резултат.

В началото може би трябва да внесем яснота за нашите продукти. Фото будките ни представляват модерен прочит на симпатичните ретро машини за моментни снимки, за които вероятно си чувал. Най-общо, фото будката е машина, с която сам заснемаш щури снимки със забавни аксесоари, а снимките са персонализирани с индивидуален дизайн. Можеш да разпечаташ снимката си на момента с перфектно качество или да я споделиш дигитална в социалните мрежи.

Оказа се, че нуждата от нещо може да бъде чудесна, защото те провокира да я запълниш. Когато искаш да направиш нещо готино, огледай се, разбери от какво имат нужда хората и… просто им го дай. При нас не се наложи много да се оглеждаме и взираме. Преди 5 години от личен опит установихме липсата на подобен вид услуга на българския пазар, когато член на екипа търсеше нестандартна идея за сватбата си. Вероятно всяка булка ще потвърди, че традицията повелява сватба да не се прави по лесния начин и без поне няколко несъществуващи или невъзможни неща. Е, „невъзможното“ се превърна в реалност – така създадохме първата ни фото будка.

2. Технологията на работа

Ако хората около теб нямат високи очаквания поради липса на база за сравнение, се налага сам да бъдеш коректив на себе си. И тази самооценка е много ценна. Всички знаем, че е важно да следваме успешни примери. Какво става, обаче, когато си пръв в нещо? Тогава просто имаш отговорността да се превърнеш в успешен пример.

Първоначалната ни технология претърпя множество изменения, докато задоволи всичките ни изисквания и изтънчен куул-инарен вкус. Проектирахме уникална система за бързина с паралелна работа на два екрана, разработихме къстъм функционалности без аналог и каквито няма да откриеш в нито едни готов софтуер. Водеше ни само една цел – не е достатъчно да създадем добър продукт, трябва да бъде най-добрият. И знаеш ли – готино е, когато целите (и рецептите) се материализират.

3. Щипка страст и мотивация. Всъщност, не щипка, а цял килограм ☺

Вероятно си чувал израза „Правете случайни добрини и безсмислено красиви неща“. Това мото е двигател и на нашата „кухня“, която се стреми да произвежда добавена стойност на пълни обороти. Ние знаем, че е важно да правим много повече, отколкото се изисква от нас – да създаваме впечатляващи неща, които карат хората да се чувстват специални. Философията ни е много проста – да правим най-доброто, на което сме способни. Защото нашата супер сила е наистина ценна – да усмихваме хората и да създаваме спомени.

4. Изживяване за сетивата

Хартиените моментни снимки носят по-различна (не виртуална, а реална) емоция и сантиментална стойност. Може да се поставят в рамка или албум и да съхранят задълго споменa от специален ден или събитие. Персонализирането на снимките допълнително засилва емоцията от повода.

Често за гостите това е първи досег с фото будка и е прекрасно да наблюдаваш искрените им реакции на забавление – преоткриваме се всеки път чрез техните емоции. Защото от самото начало за нас е ясно – ние не предлагаме на хората просто фото будка, ние предлагаме емоции – едно ново и различно преживяване.

5. Вкусът от резултата

Днес си мислим – колко много път извървяхме от началото на проекта до днес. Вероятно ако някой ни беше казал през какви моменти щяхме да преминем и колко щеше да е трудно, бихме се отказали (и добре, че не се намери такъв човек). Но днес сме щастливи, че извървяхме тоз път и това ни научи на ценен урок – човек трябва повече да действа и да мисли по-малко какви спънки ще срещне. И просто не трябва да се отказва.

За десерт: Британски учени са открили, че една усмивка може да генерира същото ниво на мозъчна стимулация, както 2000 парчета шоколад (и то без да счупиш кантара ☺). Усмихването е толкова стимулиращо, колкото получаването на 16 000 лири в брой. Усмивката те прави по-здрав, намалява нивото на стреса, прави те щастлив. Казват, че усмивката е заразна. А ние си казахме – тогава нека създадем „епидемия“! 

Статистиките ни показват, че над 90% от хората на нашите снимки се усмихват. Стотици събития, десетки хиляди снимки и още повече усмивки… Изумително, нали? Ние „работим щастие“.

Това ни кара да се усмихнем. Открий своята рецепта и се усмихни и ти! ☺

Екипът на Photo King 

 

Comments are closed.