Второто издание на TEDxPlovdiv се проведе на 28 април като събра 13 лектори, сред които заместник – кметът Стефан Стоянов.

Тази година темата на формата беше “United” (Обединени), разделена в три панела.

След като Драматичен театър Пловдив отвори врати в 10:00ч, се извиха дълги опашки за регистрация на гостите. Усилията за прясно приготвено кафе на всеки гост, предизвикаха чакащи, но специалното отношение и вкуса си заслужаваше!

В първия панел “Обединени иноватори”, Стефан Стоянов разказа за своята визия за образование без революция. След него на сцената се качи друг местен политик – Йордан Иванов, който разказа как се разпределят публичните средства. Варненският блокчейн специалист Галин Динков разказа как новата технология блокчейн, може да се използва за решаване на редица публични проблеми. Сред лекторите на този панел беше и американски филмов продуцент, който оперира от Пловдив и нашумелия дизайнер в реалити шоуто MasterChef – Георги Ангелов.

Втория панел “Обединени неразказани истории” откри кинорежисьорът на култовите предавания “Каналето”, “Другата България” – Димитър Коцев. Той разказа как всички истории на света могат да се сведат до 8 сценария. Гергана Райжекова изстреля публиката в космоса с темата за българската космонавтика. Веднага след нея Милен Великов сподели за опита си с родителите, които влияят на децата си при избора на кариера. В тази връзка артистът от Тимишуара, Михай Тот, сподели как неговите родители са го накарали да бъде архитект и само след като е последвал мечтата си да бъде артист е започнал да се чувства щастлив. Панелът завърши с музикално изпълнение, което докосна всеки присъстващ от известния и на китайския музикален пазар – Мирян Костадинов.

Лекциите завършиха с трети панел “Обединени заедно” с темите на Юлиян Добрев, за причините да излезем от зоната си на комфорт и Тодор Терзиев, с формулата за успеха.

Както изискват правилата на формата, не липсваха и топ 3 видеа от сцената на световната конференция TED във Ванкувър. Те бяха пуснати в началото на всеки панел.

Разнообразието на темите и лекторите дадоха на всеки гост по нещо, с което да се обогати. Всеки лектор бе с дълга подготовка, от началото на февруари, и участвал в 4 репетиции с цел да представи идеята си по най-добрия начин. Всяко положено усилие и труд показаха, че сцената на TEDx не е за подценяване и че накрая всяко усилие си заслужава.

Гостите успяха да вкусят суши направено от новооткрития завод на японски концерн в Пловдив, както и да се изцапат със сочните бургери на Aladin foods. За утоляване на жаждата се погрижиха Vitamin Well и H20.

Всички гости си направиха снимка за спомен, с дизайн на шапката на лекторите на TEDxPlovdiv, благодарение на креативността на Photo King.

Забавното бе, че бадж-пропуските за събитието бяха изработени от бял шоколад, специално от Gavrosh Gourmet. Някои гости дори побързаха да ги похапнат.

Лекторите получиха традиционния подарък на клуба на лекторите на TEDxPlovdiv, а именно дървена папионка ръчно изработени от ДървАрт. И когато говорим за иновации, новост бе шоколадов диск с лекцията на всеки лектор. Така след като се насладиш на всеки talk, похапваш и тъмен шоколад.

Гостите на TEDxPlovdiv получиха своя welcome пакет с брандирани материали, талони и други изненади от партньорите ни, сред които и ОФ Пловдив 2019.

Очаквайте видеата на всички лекции, с идеи които си заслужава да бъдат разпространени.

Comments are closed.