Всеки град има велики личности, идеи, събития и истории. Всеки град има с какво да се гордее и с какво да вдъхнови. Така е и с градът под тепетата – богат на култура, изкуство, история. Всеки път щом си там се чувстваш все по-зареден и окрилен за нови дела. Ако си от Пловдив, ни разбираш много добре, защото точно ти познаваш онези омайни кътчета, които ти дават сили и вдъхновение за всяка щура идея…а може би следващата велика. Така се зароди и тази, която ще ви представим. Някъде между павираните улички и желанието за развитие, обединихме сили, за да може да драснем и ние нещо в историята. Няма да е от най-великите дела, но заедно можем да го направим от най-великите моменти – TEDxPlovdiv.

TEDx е организация с нестопанска цел, посветена на идеите, които заслужават да бъдат споделени(Ideas Worth Spreading). Началото й е поставено през 1984г. под формата на конференция, която събира хора от три сфери: технология, забавление, дизайн. Обхватът й се разширява все повече благодарение на жаждата за знания. Бързоразвиващата се среда на технологиите позволява видеата от събитията да достигат до всяка точка на света, до всеки желаещ и да запалят искрата за иновация. Близо 50 000 лекции на над 10 000 събития, а сега и с първото в града.

На 23 април, на сцената на Драматичен театър Пловдив, ще застанат едни от най-изявените български личности, за да споделят своите идеи на първото издание на TEDxPlovdiv. Театърът е бил свидетел на много талантливи артисти и сме горди да представим други велики умове, които да допринесат със своя опит. Български спортисти, артисти, писатели, медиатори, геолози са част от гост-лекторите.

Знаем, че вдъхновител на такова произведение на изкуството като Драматичен театър Пловдив, е патриарха на българската литература – Вазов. То тогава кой ли ще е следващият велик проект? Любопитни сме за предстоящото събитие и какво можем да създадем заедно, защото Пловдив обединява хората, TEDx обединява идеи.

За повече информация може да следите нашите страници:
http://tedxplovdiv.com/
https://www.facebook.com/TEDxPlovdiv/
https://www.instagram.com/tedxplovdiv/

Comments are closed.